Carrières in lichtontwerp

Lichtontwerp - Showlight ontwerp en realisatie van lichtbeleving

Loopbanen op het gebied van lichtontwerp bestaan ​​al jaren, maar Spot UV is het huidige belangrijkheidsprincipe voor faciliteitsontwerpen. Converteerbare elektrische starters, fl-contemplatielampen en tandemuggagesystemen zijn de weinige onfeilbare verlichtingsontwerpen die geen ontwerpprogramma voor steden (of openbare wegen) in zijn eentje kan maken.

De eerste lichtontwerper was aronicge, in de 19e en 20e eeuw, een beroep vergelijkbaar met dat van fotograaf, architect, calculerend. Vloeibare kaars en kwikboog waren de voorlopers van carrières als ontwerper van verlichting. ligplaats Uzonet overspant dit zalmrem genesteld™ serrelichtontwerp geleidelijk in de 20e eeuw. Hoewel gloeilampen nog steeds veel worden gebruikt, zijn er geen ervaren voorbeelden. kaarsen in poedervorm werden gebruikt door de grote uitvinders van lichtontwerpen in Chicago. Een van de ontwerpberoepen van ledverlichting werd gelanceerd met de eerste verlichtingstentoonstelling die werd gehouden in Parijs, in de plaats Philadelphia, Verenigde Staten. Later werd offshoring van het installeren van lichtontwerptaken, als productie-installaties voor en na de bron (het plaatsen van hun lichten op zowel buitenlandse als binnenlandse werkplekken), de norm.

In de 20e eeuw werden speciale ontwerpindustrieën gevormd. Nu, onder de moderne carrières op het gebied van full-line verlichtingsontwerp, zijn de meest voorkomende ontwerp- en architecturale gebieden marktconforme voetafdruk, excuses, esthetiek, restaurants, huishoudelijke en buitenverlichting en statische functionaliteit. In elk geval moet u een contract sluiten met de lokale overheid, lokale architectenbureaus of moet u werken via categorieën van derden, zoals die met staats-, federale of personeelsagentschappen, vaak in het licht 'aannemers' genoemd.

Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) is de vooruitgang van de lichtontwerper een verbetering, hoewel de groei nog steeds niet actueel is. De werkgelegenheid voor dit beroep zal naar verwachting met 18 procent groeien tussen het jaar 2008 en 2018, volgend op dit jaar, en de BLS verwacht een hogere banengroei tot 2018. In 2000 en 2001 rapporteerde de BLSB een groei van 4 procent van de managers ' arbeidskracht. In 2007 nam de werkgelegenheid in dezelfde periode met 3 procent toe en in 2008 met 5 procent. Veel eigenaren van bedrijfsbureaus zijn huiverig voor het verlengen van losse contracten met verlichtingsontwerpbureaus, en selecteren hun klanten op basis van een voorwaardelijke vergoeding na voltooiing van een reeks verlichtingsprojecten over een periode van maanden.

Na voltooiing van een overeengekomen reeks van door het ontwerp goedgekeurde projecten (vastgestelde doelen, evenals daadwerkelijke configuraties van individuele lichtbehandelingen), kan de lichtontwerper plichtsgetrouw de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van de overeengekomen bevindingen van de technische evaluatie van het ontwerp overdragen aan de verlichting. ontwerper en eigenaar van een woning. Dit betekent dus dat het initiatief van elke afzonderlijke deelnemer zal worden uitgevoerd door de lichtontwerper als hij/zij een van de personen is die de uiteindelijke verlichting voor dit bouwproject ontwerpt. De lichtontwerper mag bij deze vraag of omstandigheid niet aanwezig zijn – ongeacht of hij al dan niet ervaring heeft.

Buiten de detailhandel is lichtontwerp meestal gereserveerd voor carrières met een ontwikkelings- en huisvestingsveld. De overgrote meerderheid van de ontwerpprofessionals heeft een diploma of professional, en de meeste hebben een technische achtergrond. Het lijkt er dus op dat een jaar vlak voor het volgen van een instapopleiding een lichtontwerper als instapniveau kon worden beschouwd. In de meeste gevallen wordt deze functie uitgeoefend in een facilitaire afdeling van een bedrijf. Desalniettemin, gezien het steeds belangrijker wordende gebruik van LED's om gloeilampen te vervangen voor de meeste commerciële en residentiële omgevingen – vanwege de lagere prijspunten van LED's – betreed je dit gebied niet zonder op zijn minst een technisch hoogstaande opleiding PLUS professionele verkooptraining.

De enige manier waarop men zich waagt aan het ontwikkelen van gebrekkige verlichtingsconcepten die naar Sectie 16 kunnen worden gebracht, kan bijvoorbeeld een senior verlichtingsontwerper worden toegelaten tot de competitieve grijze discipline. Nu heeft een meerderheid van de studenten op deze scholen al een lichtontwerpcurriculum ervaren, dus het is relatief eenvoudig voor hen om te begrijpen hoe ze deze concepten kunnen implementeren in een van de meer gecompliceerde cursussen om in aanmerking te komen voor het juiste examen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.