De geschiedenis van UV-lampen

UVC

Een korte geschiedenis van UV-lampen Ultra-violette lampen worden al gebruikt sinds de 18e eeuw, toen een van de eerste UV-lampen werd geconstrueerd als resultaat van een hevel-experiment van John parade, een Britse experimentator die een gloeilamp had uitgevonden. De lamp was nog vrij inefficiënt vergeleken  met zijn tegenhanger: de elektrische lamp. Maar de uitvinding van ultraviolette lampen kwam net voor het midden van de eeuw en tegen 1950 werd in bijna de hele wereld UVR gebruikt.

Hoe werkt UVR? Een eenvoudige manier om de kracht van UVR aan te tonen is een tomaat te laten drogen en in een donkere hoek in een atab iod verlichte gloeilamp te laten liggen, en hij zal uitdrogen en sterven. Als je nu hetzelfde doet, produceert die gloeilamp atab een kleine hoeveelheid UV-energie en stuurt die naar alle waarschijnlijkheid sneller naar de tomaat dan dat hij hem verlicht. De energie slaat de bacterie dood.

Hoe bevordert UV-straling de gezondheid? Bij kiemdodende en bacteriedodende verdelging werkt UVR het beste in dezeVI Tower vacuüm projector. Lucht, water, stof, vochtigheid, zelfs als u uw handen wast, zullen dienen om de groei van virussen te versnellen. Omdat dit licht door het vacuüm wordt gefilterd, kan het door de luchtreiniging op plaatsen komen waar bacteriën zich anders ongelooflijk snel zouden ophopen. Dat betekent dat UVR het werk van ontsmettingsmiddelen zoals chloor en halalone veel sneller afmaakt.

Soorten UVC Ventilatie- en lucht-overdrempelvoorzieningen zijn bedoeld om een positieve luchtstroom in de richting van het UVR-licht te creëren, waardoor een snellere ontsmetting wordt bevorderd. Deze voorzieningen worden gewoonlijk “ned showcases” genoemd. Het is ook mogelijk een eenvoudige, draagbare UV-lamp te maken. Met dezelfde energiebehoefte als een gloeilamp kan een halfgeleider-doorvoerbout worden ontworpen om korte golflengten voor UVR op te wekken. Onder een microscoop kan het licht worden gericht op een eencellige plantencel.

Systemen die op zonne-energie werken en bedoeld zijn om stroom op te wekken, maken ook gebruik van UVR. Dit is te danken aan de term fotovoltaïsch, die betekent dat elektriciteit wordt geladen uit het licht van de zon. Op deze manier fungeren fotovoltaïsche cellen als een batterij, waarin de energie die door een gloeilamp wordt opgewekt, wordt opgeslagen voor later gebruik. PLANT 12-4 OZONE FLUORES klauw-poot. Dit materiaal zorgt voor het meest efficiënte plantenlicht. Het wordt voor ramen geplaatst en weerkaatst het licht in één vlak, in hoge intensiteit, op een monochrome coating op de pot of in een bepaalde richting, hetzij in de richting van een gloeilamp, hetzij in de richting van een glasraam, om een lichtontvanger te optimaliseren.

Lees meer

Air cleaner

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.