Grootouders en grootouders

Echtscheiding Zoetermeer

 

Er zijn verschillende redenen waarom grootouders vaak ruzie hebben met hun ouders over de verzorging van de kleinkinderen. De meest voorkomende reden is natuurlijk het feit dat er geen eten wordt verstrekt. Grootouders moeten vaak vechten om te bewijzen dat zij de voornaamste verzorger van de kleinkinderen zijn, en dat hun bezoekrecht wordt geschonden. Er kunnen ook problemen tussen de ouders ontstaan over de tijd die de kleinkinderen met de ene of de andere ouder doorbrengen. In wat een slechte situatie zou kunnen zijn, stellen de ouders de tijd die de kinderen met oma doorbrengen ter adoptie voor. In het geval van een rechtszaak wordt van de grootouders verwacht dat zij de “toezeggingen” van zorg (gebrek aan diner) bewijzen en aantonen dat de tijd een passend substituut voor contact is.

Er zijn al met al verschillende redenen waarom grootouders het soms moeilijker hebben wanneer zij proberen met hun eigen kinderen op te schieten en de geschillen te beëindigen. Het belangrijkste om te erkennen is dat het gevoel van hulpeloosheid acuut is voor grootouders. U kent dat gevoel toch nog wel? Niets, maar dan ook helemaal niets in uw leven heeft zich zo tegen u gekeerd. Je hebt nooit geweten hoe slecht je uitgerust was om ermee om te gaan. Je hebt nooit stilgestaan bij de emotionele pijn die je wonden je zouden berokkenen. Je hebt er nooit bij stilgestaan hoe emotioneel gevaarlijk dit alles was voor jou en iedereen om je heen.

Grootouders kunnen ook het gevoel hebben dat hun gevoel van eigenwaarde rechtstreeks wordt aangetast wanneer kinderen gedwongen worden toe te geven dat hun ouders gescheiden zijn. Kleinkinderen beseffen plotseling dat er voor hen geen solide basis is. Hoewel zij misschien weten dat de scheiding niet hun schuld is, en het gevoel hebben dat zij hun best doen om eerlijk voor hun ouders te zorgen, zullen kinderen hen nooit de eer geven die zij vinden dat zij verdienen. In wezen worden zij beschuldigd van iets dat zij niet kunnen doen. Kinderen kunnen ook het gevoel hebben dat grootouderschap niet bestaat. Zij kunnen hun verwachtingen naar beneden bijstellen, vermelding vermijden en verantwoordelijkheid uit de weg gaan. Ze kunnen al dan niet vermelden dat iets of iemand hen gekwetst heeft, zonder toe te geven aan wat zij hebben bijgedragen. Grootouders kunnen ook merken dat zij hun huwelijksproblemen moeten doorgeven op een manier die niet gebruikelijk is voor leeftijdgenoten.

Sommige grootouders wonen “in dezelfde woning” met de kleinkinderen. Werken deze relaties altijd? Niet altijd. Grootouders zullen zich schuldig voelen over wat zij ervaren als inmenging in hun gezag. Zij kunnen ook het gevoel hebben dat zij veel moeten opgeven om de kleinkinderen goed te dienen. Het risico bestaat dat de kinderen het gevoel krijgen dat ze nooit met hun grootmoeder of grootvader te zien zijn, of dat ze gedwongen worden partij te kiezen in een strijd van liefde en loyaliteit die geen deel uitmaakte van het oorspronkelijke plan.

Twee dingen om op te merken in uw plan voor een echtscheidingsconvenant zijn:

1. Samenwerken om problemen aan te pakken en op te lossen zal veel gemakkelijker gaan als iedereen een open hart heeft. Ik hoef u er niet op te wijzen hoeveel persoonlijke pijn u zult moeten doorstaan. Uw kinderen hoeven nergens mee in te stemmen. Eerlijk gezegd, doen ze dat alleen om te helpen. Begrijp me niet verkeerd, ze zullen elke beslissing die je neemt respecteren en verdedigen. Ze moeten alleen onthouden dat het niet hun beslissing is.

2. Laat de kinderen niet wegkomen met samenspannen en je pesten. Het kan ze niet schelen wat jij voor de kinderen voelt. Maar als uw kinderen een gezin willen stichten, zullen ze er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het uwe van hen wordt geïsoleerd. Hen een etiket opplakken en hen vertellen dat jouw beslissing de “juiste manier” is, is wat ze doen. Ze proberen je op de een of andere manier op te laten geven. Zoek uit wat zij belangrijk vinden voor jou, en neem die beslissingen.

Tot slot, wees niet te streng voor jezelf. Je kinderen bewijzen jou geen dienst, en jij bewijst hen geen dienst door hen tegen te houden om bij hun kinderen te zijn.

Je hoeft ook niet tolerant te zijn tegen de kinderen. Uw kinderen zijn nog steeds uw kinderen. Het verkrijgen van een definitieve scheiding gaat uw opvoedingsfilosofie en moraal niet veranderen. We houden allemaal van elkaar en blijven nu bij elkaar omdat we zoveel om elkaar geven. Het kan getrouwde stellen jaren kosten om tot een redelijke oplossing te komen voor problemen tussen elkaar. Als u de kinderen ervan weerhoudt van elkaar te houden, schaadt u uzelf en hen op manieren die u uzelf nog vele jaren in dank zult afnemen.

In uw optiek, is het alleen maar eerlijk. Als de kinderen bij elke ouder wonen, dan is het hun beslissing!

De kinderen moeten nu opdraaien voor de ruzies, de gekwetste gevoelens en de roosters van de scheiding. Je betaalt de hypotheek af op het stuc-huis dat door je ex gefinancierd werd, terwijl je langs Burger King gaat voor een kop koffie.

 

LEES MEER : 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.