Hoe maak je een begroting die echt werkt?

Kozijnen Eindhoven

Vaak wordt dit frame “schoorsteen” genoemd omdat het lijkt op de grote schoorsteen op een gebouw – hoe groter het frame, hoe meer warmte een oven uit het huis kan zuigen. Voor sommige ramen kan een metalen frame worden gebruikt, in tegenstelling tot hout – bijvoorbeeld voor een dubbel draaiend raam op een dek, kan het buitenframe op de twee zijn en het resultaat is dat een deel van het interieur wordt bedekt door het hele raam.

Maximaal kan men voor ramen, door hun uiterlijk, een hand hebben in de grootte van het kozijn. Hiervoor bestaat geen regel. Bij de keuze van een raam hoeft men niet de afmetingen van het kozijn te kiezen, maar moet men de afmetingen van het raam kiezen op basis van de afmetingen van uw ramen. Laten we eens kijken naar een eenvoudig raam met twee panelen voor geen isolatie. De muur waar het raam in zit kan 8 ft. X 8 ft. zijn, het kozijn kan 6 ft. X 8 ft. of 6 ft. X 8,5 ft zijn (een vierkant kozijn van 16″ X 16″). Warmere weersomstandigheden zullen dit ontwerp overheersen. Dit raam, en de 5 andere eenvoudige ramen, vormen zo’n interessant en eenvoudig, luchtdicht geheel dat het, vanwege het resultaat, niet door gordijnen in de schaduw hoeft te worden gezet als het open is. Voor

situaties echter waarin het raam tegen een muur zit en deel gaat uitmaken van een binnenmuur, kan het levende uiterlijk van de muur niet wenselijk zijn. In zo’n geval kan het alternatief zijn om het raamkozijn te voorzien van een kunsthouten ommanteling. Een eenvoudige strook hout om de zijbekleding van een dergelijk raam te simuleren en om het raam en/of andere raamtoepassingen in onder te brengen zou voldoende zijn. Er zijn nog vele andere alternatieven die vrij gemakkelijk te realiseren zijn.

De meeste mensen moeten een raam beoordelen op “wenselijkheid”. Vaak kan dit worden verklaard door te kijken naar de kosten van het plaatsen van het raam, of (ook) naar het ontwerp van de buitenkant van het gebouw. In andere gevallen moet worden gekeken naar financiële middelen of toekomstplannen. Dit omvat niet het overwegen van “Pope’s Window”. Een betere oplossing is de volgende vragen te stellen: 1. Hoeveel licht wilt u dat het raam binnenlaat? Meestal is licht natuurlijk, en kan het zeer te verkiezen zijn boven donker. 2. Hoeveel privacy? Privacy is relatief. Het is niet gepast om privacy te verwachten in een raam van minimale afmetingen, maar het is niet ongewoon dat sommige ramen een goede hoeveelheid licht binnenlaten, maar een aanzienlijke hoeveelheid privacy binnenlaten – ook al is het maar een klein beetje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.